AD

Sunday 4 June 2023

Which country has won the 2022 Women's Hockey World Cup?

Question 1: Which country has become the first in the world to successfully test a hypersonic missile?

Answer: India has become the first country in the world to successfully test a hypersonic missile. The missile, called the DRDO Hypersonic Technology Demonstrator Vehicle (HSTDV), was launched from the Integrated Test Range (ITR) in Chandipur, Odisha, on 27 February 2022. The HSTDV is a two-stage solid-fuelled vehicle that can travel at speeds of up to Mach 6.75. It is a critical technology for the development of India's hypersonic missiles, which can carry nuclear warheads and strike targets at long ranges.

Question 2: Which country has won the 2022 Women's Hockey World Cup?

Answer: The Netherlands has won the 2022 Women's Hockey World Cup. The Dutch team defeated Argentina in the final by a score of 3-1. This is the third time that the Netherlands has won the Women's Hockey World Cup. The other two times were in 2006 and 2014.

Question 3: Who has been appointed as the new Chief Election Commissioner (CEC) of India?

Answer: Rajiv Kumar has been appointed as the new Chief Election Commissioner (CEC) of India. Kumar is a 1984-batch IAS officer of the Jharkhand cadre. He has served in various capacities in the government, including as the Secretary of the Department of Expenditure and the Secretary of the Department of Personnel and Training. He is also a former Director General of the National Institute of Public Finance and Policy.

Question 4: Which country has become the first to approve the use of COVID-19 vaccine for children under the age of 5?

Answer: The United States has become the first country to approve the use of COVID-19 vaccine for children under the age of 5. The Food and Drug Administration (FDA) has approved the use of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine for children aged 6 months to 4 years. The vaccine is given in three doses, with the first two doses given three weeks apart and the third dose given at least eight weeks after the second dose.

Question 5: Which country has become the first to launch a commercial space flight from Australia?

Answer: A rocket carrying three satellites was launched from the Arnhem Space Centre in Australia on 25 June 2022. The rocket was launched by the Australian company Southern Launch. The satellites were launched into low Earth orbit. The launch was a significant milestone for the Australian space industry.

Question 6: What is the name of the new AI-powered chatbot launched by the Indian government?

Answer: The Indian government has launched a new AI-powered chatbot called "Drishti". The chatbot is designed to provide information and assistance to citizens on a variety of government services. Drishti can be accessed through the government's official website and through a mobile app.

Question 7: Which country has become the first to develop a fully-functioning quantum computer?

Answer: China has become the first country to develop a fully-functioning quantum computer. The computer, called "Jiuzhang", was developed by the National University of Defense Technology in China. Jiuzhang is capable of performing calculations that would take traditional computers billions of years to complete.

Question 8: Which country has become the first to launch a commercial space tourism flight?

Answer: Virgin Galactic has become the first company to launch a commercial space tourism flight. The flight, which took place on July 11, 2021, carried six passengers to an altitude of over 50 miles. The passengers were able to experience weightlessness and see the curvature of the Earth.

Question 9: Which country has become the first to launch a mission to Mars?

Answer: The United Arab Emirates has become the first Arab country to launch a mission to Mars. The mission, called "Hope", was launched on July 19, 2020. Hope is a probe that is designed to study the atmosphere of Mars.

Question 10: Which country has become the first to launch a mission to Venus?

Answer: Japan has become the first country to launch a mission to Venus. The mission, called "Akatsuki", was launched on May 20, 2010. Akatsuki is a probe that is designed to study the atmosphere of Venus.

No comments:
Write comments

Search

Total Pageviews